المشتاقة للجنة عضو نشيط
عدد الرسائل : 146 الدولة : مصر دعاء : السٌّمعَة : 0 نقاط : 0 تاريخ التسجيل : 20/01/2008
| موضوع: طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى الخميس 20 مارس 2008, 2:45 pm | |
| المقادير
1/2 كيلو كبدة مقطعة صغير ملح و كمون و فلفل أسود و بهارات 3 ملاعق كبيرة خل فلفل حار (اختيارى) 3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم فلفل أخضر عصير ليمونة 1/4 كوب زيت للتحمير الطريقة: نخلط الثوم والخل والكمون والملح و الفلفل و البهارات والشطة(الفلفل الحار) و الفلفل الاخضر جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى الثلاجة2/1 ساعة نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة ال انتوا عارفينها طبعا وللعلم هذة الرائحة بتكون من الخل والتوابل.. نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ... توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى ) تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز __________________ | |
|